Blog

Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer nieuwtjes!!!

Wij zoeken de pruik die bij u past

Wij zoeken de pruik die bij u past.


Persoonlijk maken van een pruik is vaak nodig om het geheel eigen te maken. Zo hebben we veel expertise als het gaat om het modelleren. We pruik zijn gewend om de gekozen pruik nog meer op ” maat ” te maken zodat het helemaal past bij uw uitstraling. Het is zelfs heel gebruikelijk om de maatvoering van een pruik nog beter te krijgen, middels wat kleine ingreepjes aan de binnenkant van de pruik. We hebben in de afgelopen jaren diverse trainingen gedaan om oplossingen te kunnen bieden om het geheel echt passend te krijgen. Het geheel draait dan ook vooral om het bieden van veiligheid en zekerheid. U kunt alleen een positief gevoel hebben als alles klopt. Het is dan ook van groot belang dat u zeker van bent dat u er goed uitziet en u er zeker van bent dat dat zo is. We hebben ook nog de mogelijkheid om u , gedurende de periode dat u een pruik draagt om u te helpen bij het onderhoud en eventueel kunnen we dat zelf voor u doen. Er zijn diverse producten waarmee we de pruik wassen en verzorgen. Daarnaast hebben we ook nog de keuze uit een breed scala aan stylingsproducten voor iedere wens mogelijkheden. Soms glanst een pruik iets teveel dan hebben dan hebben we iets wat de glans terugneemt of wanneer glans gewenst is het juist een glansgever. En natuurlijk is een pruik pas echt persoonlijk als we het indien nodig nog een beetje knippen, door onze knip ervaring als kappers is dit natuurlijk geen probleem.


Onze werkwijze

Als eerst hebben we een intakegesprek meestal gebeurt dit in onze eigen pruikenstudio ; een privé salon op de brede haven of indien gewenst bij u thuis of eventueel in het ziekenhuis. We gaan in dit gesprek op zoek naar uw behoeften en bespreken de mogelijkheden. Enkele gegevens hebben we nodig om doelgericht te zoeken bij de pruikenleveranciers in het brede assortiment. Het doel is om een zichtzending op te vragen met daarin verschillende pruiken met ongeveer dezelfde uitstraling. In het gesprek gaan we op zoek naar de gewenste haarkleur, de omtrek van uw hoofd ,het model ( kort / lang ),de haarstructuur en de haar dikte. Als we dit in ons gesprek hebben vapruikstgesteld gaat onze leveranciers een zichtzending maken. De zichtzendig is meestal binnen enkele dagen binnen bij ons. Dan kunt u langs komen. Op de tweede afspraak kan er gezien worden hoe de verschillende modellen “staan”.


Als je een haar probleem hebt, zoals alopecia areata, of een chemokuur krijgt, dan kan een pruik een uitkomst bieden. Pruiken zijn verkrijgbaar in verschillende modellen en kwaliteiten. Als je een pruik nodig hebt, dan is het bij je keuze belangrijk om te kijken naar jouw wensen en verwachtingen. Na 25 jaar ervaring met pruiken en knippen hebben we bij Vollebergh Kappers een geheel eigen aanpak ontwikkeld. We zetten in dit artikel op een rijtje wat er allemaal bij komt kijken, als je een pruik moet kiezen.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een pruik zoekt, is het belangrijk om de kwaliteit van het haarwerk af te stemmen op hoelang je de pruik wilt / moet dragen.Mensen met een chronisch haar probleem, zoals alopecia areata hebben bijvoorbeeld langdurig een haarwerk nodig of zijn soms afhankelijk van meerdere pruiken. Soms vinden mensen het fijn om pruiken te kunnen omwisselen en ‘om en om’ te dragen. Zij kiezen dan vaak voor meerdere pruiken, met een gelijkaardig model.

Heb je een tijdelijk haar probleem, dan is een zeer hoge kwaliteit iets minder een vereiste.Intakegesprek: wat zijn jouw wensen en behoeften?Wanneer je voor de aankoop van een haarwerk staat, is het dus belangrijk om de verschillende mogelijkheden en jouw wensen en behoeften goed op elkaar af te stemmen. Dit doen we in een intakegesprek, waarbij rust en veiligheid centraal staan. We hebben hiervoor bij Vollebergh Kappers een eigen haarwerk studio ingericht. In deze privé ruimte kun je in alle rust jouw situatie en wensen uitspreken. Ook hebben we hier alle faciliteiten om pruiken te passen en te verzorgen. Is het voor je moeilijk om tot bij ons te komen, dan komen we je graag ook thuis of in het ziekenhuis helpen.


hoe kies je een pruik die bij je past?

1. Het gewenste model

In confectie pruiken zijn heel veel verschillende modellen in allerlei soorten verkrijgbaar. Samen zoeken we er de passende modellen uit en gaan we na welk model het beste bij je past.

2. Het haar soort

Het is belangrijk dat een pruik ook qua stijl en haar soort bij je past. Om echt bij jou persoonlijk te passen, passen we de pruik aan naar jouw haartype. Steil, krul, slag of beweging in je haar? Voor elk type haar is een geschikt haarwerk te vinden!

3. De hoeveelheid haar

Ook de hoeveelheid oftewel de dichtheid van je haar zullen we met een haarwerk proberen te benaderen.

4. De haarkleur

Het is heel belangrijk om een goede kleur te kiezen, omdat het haar meestal niet meer gekleurd kan worden. Er zijn tegenwoordig pruiken in verschillende kleuren en kleurnuances op de markt. De haarmode wordt ook in pruiken op de voet gevolgd. Dat is mooi meegenomen! Er zijn onder meer al pruiken met een ‘kleurverloop’. Bijvoorbeeld een iets donkerder ‘uitgroei’ aan de haarwortels, om dan telkens iets lichter te worden naar de punten toe. Zoals het sombre effect dat tegenwoordig zo in is!

5. De maat

Een pruik moet goed passen en comfortabel en stabiel zitten… dat spreekt voor zich. Een goede pasvorm geeft immers zelfvertrouwen en zekerheid. Wij meten zorgvuldig je hoofdomtrek op. Bijna elke pruik is qua maat nog iets te verstellen, door middel van een bandje of klittenband aan de achterzijde.

De juiste pruik kiezen Hoe kies je de pruik die bij je past?

Nadat we tijdens het intakegesprek al deze gegevens op een rijtje hebben gezet, dragen we onze leveranciers op om aan het werk te gaan. Binnen enkele dagen ontvangen we dan een ‘zichtzending van de pruiken’.

Vervolgens nodigen we je opnieuw uit om deze pruiken aan te passen, die op basis van onze eerste selectie zijn gemaakt. Tijdens het passen, merk je meestal wat jouw favoriet is. Dit is vaak een moment van opluchting. Je weet nu immers zeker dat als het er op aan komt, je een goed alternatief hebt voor het verloren haar.


Als je de pruik nog niet meteen nodig hebt, dan spreken we vaak af dat we de pruik in optie nemen en verder afwachten. Wanneer het moment dan toch aanbreekt, dan maken we de pruik nog verder ‘persoonlijk’. We kunnen het model van de pruik nog wat bijknippen en er met nog wat stylingsproducten echt een ‘kloppend’ geheel van te maken.


Heb je nog vragen of wil je graag nog wat meer informatie? Neem dan gerust even contact op met Jean-Paul Vollebergh op zijn mobiel nummer: 06-19798477