Wij zoeken de pruik die bij u past

We hebben bij Vollebergh Kappers al ruim 30 jaar ervaring met pruiken en knippen. Dit heeft tot een geheel eigen aanpak geleid, waarbij we met een klein team van specialisten op dit vlak werken. We worden ieder jaar getoetst door het zwaarste keurmerk uit deze branche. We zijn gecertificeerd door SEMH, de Stichting Erkenningsregeling voor leveranciers van Medische Hulpmiddelen. Als zorgverlener, erkend door alle verzekeringsmaatschappijen, verzorgen we daarom voor jou ook de facturatie naar de verzekering!


Persoonlijk maken van een pruik is vaak nodig om het geheel eigen te maken. Zo hebben we veel expertise als het gaat om het modelleren. We zijn gewend om de gekozen pruik nog meer op ” maat ” te maken zodat het helemaal past bij uw uitstraling. Het is zelfs heel gebruikelijk om de maatvoering van een pruik nog beter te krijgen, middels wat kleine ingreepjes aan de binnenkant van de pruik. We hebben in de afgelopen jaren diverse trainingen gedaan om oplossingen te kunnen bieden om het geheel echt passend te krijgen. Het geheel draait dan ook vooral om het bieden van veiligheid en zekerheid. U kunt alleen een positief gevoel hebben als alles klopt. Het is dan ook van groot belang dat u zeker van bent dat u er goed uitziet en u er zeker van bent dat dat zo is. We hebben ook nog de mogelijkheid om u , gedurende de periode dat u een pruik draagt om u te helpen bij het onderhoud en eventueel kunnen we dat zelf voor u doen. Er zijn diverse producten waarmee we de pruik wassen en verzorgen. Daarnaast hebben we ook nog de keuze uit een breed scala aan stylingsproducten voor iedere wens mogelijkheden. Soms glanst een pruik iets teveel dan hebben dan hebben we iets wat de glans terugneemt of wanneer glans gewenst is het juist een glansgever. En natuurlijk is een pruik pas echt persoonlijk als we het indien nodig nog een beetje knippen, door onze knip ervaring als kappers is dit natuurlijk geen probleem.


Onze werkwijzeAls eerst hebben we een intakegesprek meestal gebeurt dit in onze eigen pruikenstudio ; een privé salon op de brede haven of indien gewenst bij u thuis of eventueel in het ziekenhuis. We gaan in dit gesprek op zoek naar uw behoeften en bespreken de mogelijkheden. Enkele gegevens hebben we nodig om doelgericht te zoeken bij de pruikenleveranciers in het brede assortiment. Het doel is om een zichtzending op te vragen met daarin verschillende pruiken met ongeveer dezelfde uitstraling. In het gesprek gaan we op zoek naar de gewenste haarkleur, de omtrek van uw hoofd ,het model ( kort / lang ),de haarstructuur en de haar dikte. Als we dit in ons gesprek hebben vapruikstgesteld gaat onze leveranciers een zichtzending maken. De zichtzendig is meestal binnen enkele dagen binnen bij ons. Dan kunt u langs komen. Op de tweede afspraak kan er gezien worden hoe de verschillende modellen “staan”.

Tijdens deze pas sessie krijgt u meestal een goed beeld van de mogelijkheden en ziet en voelt u wat de beste keuze is. Voor mensen die een chemokuur krijgen bieden we dan vaak een optiemogelijkheid aan. Dus indien nodig is er alvast een geschikte pruik bereikbaar en kan er snel geleverd worden

Ons bedrijf is SEMH erkent en we hebben met de meeste zorgverzekeraars contracten. Dus de financiële afwikkeling word ook door ons verzorgd.

Wilt u een afspraak maken voor een intake gesprek dan kunt u het beste even bellen 06-19798477 ( Jean-Paul Vollebergh)