Blog

Volg ons op Facebook en Instagram voor nog meer nieuwtjes!!!

O&M

Gezond haar is de basis van een mooi kapsel. Maar om je haar en hoofdhuid echt gezond te krijgen en te houden, is het belangrijk het zo min mogelijk aan chemische middelen bloot te stellen. Daarom kiezen we bij Vollebergh Kappers voor de producten van Original Mineral. Dit merk heeft namelijk alle verdachte chemische stoffen uit haar haarkleuring- en haarverzorgingsproducten gehaald en ze vervangen door natuurlijke botanische extracten en actieve mineralen.

Hierdoor is Original Mineral ook helemaal veilig te gebruiken voor mensen met allergieën, hoofdhuid problemen of diverse ziektes. Ook als je zwanger bent, kun je je haar zonder problemen laten kleuren met Original Mineral. Heb je geen gevoelige hoofdhuid of problemen? Oók dan is het aanbevolen om je haar niet chemisch te overbelasten. En last but not least, ook voor ons, de kappers zélf, zijn deze producten veel fijner en veiliger om mee te werken!

Original Mineral: voor en door kappers ontwikkeld

Original Mineral werd in 2000 ontwikkeld door Alan Buki en Jose Bryce Smith. Alan had huidproblemen gekregen ten gevolge van het werken met traditionele haarkleuringen en was op zoek naar een manier om toch zijn beroep te kunnen blijven uitoefenen. In hun salon te Londen bedachten ze de eerste haarkleuring zonder ammonia.

Original MineralHet concept werd in Sydney doorontwikkeld en groeide al snel uit tot een succes. Later werden ook de PPD en Resorcinol uit haarkleuringen verwijderd en vervangen door mildere alternatieven. Para-Phenylendiamine (PPD) is één van de meest omstreden chemische ingrediënten van haarkleuring, dat bij 1 op 10 gebruikers een allergische reactie veroorzaakt! Sinds 2011 brengt Original Mineral ook een natuurlijke haarproductenlijn op de markt.

Natuurlijk en effectief!

Chemische ingrediënten werden vooral gebruikt omwille van de effectiviteit van de producten. Wanneer je deze stoffen wilt vervangen, is het natuurlijk wel belangrijk dat het product z’n effectiviteit blijft behouden, bijvoorbeeld dat de kleur mooi pakt en lang houdt. Centraal bij de haarkleuring staat het gepatenteerde Mineral CCT (Clean Color Technology) systeem. Dit innovatieve mineralencomplex vervangt de ammonia, PPD en resorcinal.

Bij Original Mineral staat deskundig onderzoek centraal en wordt alles eerst uitvoerig getest vooraleer het product op de markt komt. De producten zijn dus niet alleen mild en gezond voor je haar, maar ook van hoogwaardige kwaliteit, effectief én makkelijk in gebruik!